Razno

E-gold i elektronsko plaćanje

Published on 11/05,2009

E-gold je jedan od najsigurnijih načina za elektronsko plaćanje. E-gold sistem je sistem elektronskih sertifikata o posedovanju količine zlata. Tako kada imate e-gold račun, takav račun predstavlja račun o vašem posedovanju stvarne količine zlata koje se čuva u magacinima zlata u SAD-u i Velikoj Britaniji. Ako želite da vam se vaše zlato fizički isporuči (odreže i isporuči), takvu uslugu možete da zatražite u svako doba. Vrednost na računu je fizička količina zlata koja se na primer meri u gramima ili kilogramima. Tako se vrednost u novcu razlikuje od dana do dana jer se vrednost zlata na tržištu menja dnevno i svakog sata. Uopšteno je posedovanje zlata dobra investicija jer se vrednost zlata u zadnjih 20 godina povećava. Tako ako danas za 1000 dolara kupite e-gold zlato, ista količina zlata će da bude mnogo vrednija na kraju godine.

Putem e-gold sistema prodavac ima sledeće prednosti:

1.  E-gold uplata je nepovratna, znači kad vam neko plati, onda kupac ne može da povrati novac bez vaše dozvole, a ne može ni da pita e-gold da mu se vrati ta vrednost u zlatu. To je vrlo slično kao kada prodate neku uslugu ili robu i primite novac u gotovini.

2.  Uplate na e-gold račun koštaju vrlo malo, znači ne plaćate procente i dobijate skoro celu vrednost za koju prodajete svoje usluge ili robu.


Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

Comments

  1. 11/07,2009 | 12:50

    Jako interesantno. Samo napred!!!

  2. 11/07,2009 | 22:02

    Hvala koleginice :)